Καλέστε μας: ++30 213 0067602

Βιογραφικό

Εμμανουήλ Α. Τσίγκος

Γενικός Χειρουργός – Εξειδικευθείς στην Ογκολογική Χειρουργική

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου το 1975. Ο πατέρας μου Αντώνης, συνταξιούχος διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας από την Ερμούπολη Σύρου και η μητέρα μου Ρόζα-Μαρία Δελαρόκα, με αποκλειστικά μητρικά καθήκοντα, από τη Νάξο.

Τα 6 χρόνια του Δημοτικού πέρασαν στο 150ο Δημοτικό της Κυψέλης. Γυμνάσιο και Λύκειο στη συνέχεια στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή. Το 1993 εισάγομαι με εισιτήριες – πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και τη λήψη του πτυχίου της Ιατρικής, ακολουθεί για 21 μήνες η υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (Αγροτικό Ιατρείο) στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας με απόσπαση στη χειρουργική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης για εφημερίες. Το 2003-2004 υπηρετώ ως οπλίτης ιατρός στο στρατό ξηράς και περιμένω βάσει επετηρίδας να ανοίξει η θέση μου για ειδικότητα γενικής χειρουργικής.

Η εκπαίδευση ξεκινά τον Αύγουστο του 2004 στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών “Γ. Γεννηματάς”, κλινική προσανατολισμένη απόλυτα στην ογκολογική χειρουργική του πεπτικού συστήματος και των ενδοκρινών αδένων, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων – διευθυντών μου, του Κου Ε. Καλοκαιρινού και του Κου Η. Κωστοπαναγιώτου. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους καθώς και μετά την ολοκλήρωση της εξαιρετικά πλήρους ειδικότητας τόσο στην ανοικτή όσο και τη λαπαροσκοπική χειρουργική, ακολουθεί η μετεκπαίδευση – εξειδίκευση στην ογκολογική χειρουργική (κακοήθεις παθήσεις παγκρέατος και ενδοκρινικού συστήματος), στην κλινική Ήπατος – Χοληφόρων – Παγκρέατος – Ενδοκρινών Αδένων που διευθύνει ο καθηγητής Nagy Habib στο Hammersmith Hospital (Department of Surgery and Cancer – Division of Surgery – Imperial College London) στο Λονδίνο, η εξειδικευμένη εκπαίδευση στην ολική εξαίρεση του μεσοορθού (ΤΜΕ) για την αντιμετώπιση των κακοηθειών του ορθού από την χειρουργική ομάδα της κλινικής Παχέος Εντέρου στο Basingstoke and North Hampshire Hospital, της οποίας διευθυντής, εισηγητής της τεχνικής και πιθανότατα ο μεγαλύτερος μεταπολεμικός χειρουργός παχέος εντέρου ήταν ο περίφημος Richard-John (Bill) Heald (ιδρυτής επίσης του Pelican Cancer Foundation) και πρόσφατα η μετεκπαίδευση στην ελάχιστα επεμβατική θυρεοειδεκτομή και παραθυρεοειδεκτομή στην κλινική Χειρουργικής Ογκολογίας Ενδοκρινών Αδένων του Πανεπιστημίου της Pisa.

Από τις αρχές του 2011 δραστηριοποιούμαι στον ιδιωτικό τομέα με τους συνεργάτες και την ογκολογική μας ομάδα, διατηρώντας παράλληλα το ιδιωτικό μου ιατρείο. Από το Σεπτέμβριο του 2013 είμαι επίσημα πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας – European Society of Surgical Oncology (ESSO).

Aπό τον Ιούλιο του 2015 έως και το Δεκέμβριο του 2021, διεύθυνα το Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας και Ενδοκρινών Αδένων στο Ιατρικό Π. Φαλήρου και από τον Ιανουάριο του 2022 κατόπιν τιμητικής πρότασης του Ομίλου HHG, ανέλαβα την διεύθυνση της Ι’ Χειρουργικής Κλινικής – Κέντρου Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Ενδοκρινών Αδένων, στο Metropolitan General.

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Αρχείο

Διεύθυνση

Καρνεάδου 45, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ.: (++30) 213 0067602
Κιν.: (++30) 6946 790321
E-mail: info@tsigkos.gr

Που Χειρουργούμε