Καλέστε μας: ++30 213 0067602

Συχνές Ερωτήσεις

    • Ποιο είναι το κόστος μιας επέμβασης;

Το κόστος μιας επέμβασης υπολογίζεται σύμφωνα με το είδος της επέμβασης, τη διάρκεια της νοσηλείας, τη χρήση ειδικών υλικών (π.χ. χρήση λαπαροσκοπικών εργαλείων, χρήση πλέγματος για αποκατάσταση κήλης, χρήση εξειδικευμένων μορφών ενέργειας όπως ραδιοσυχνοτήτων ή υπερήχων κλπ) και τα έξοδα της εκάστοτε κλινικής.

Η επιβάρυνση για τον κάθε ασθενή, καθορίζεται από το είδος ασφαλιστικής κάλυψης που έχει (ασφαλιστικό ταμείο ή ιδιωτική ασφάλεια). Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν σύμβαση με τις ιδιωτικές κλινικές και πληρώνουν το 70% του Κλειστού Ενιαίου Νοσηλείου (Κ.Ε.Ν) το οποίο έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας για την κάθε πάθηση με συγκεκριμένες μέρες νοσηλείας και πλαφόν στο κόστος χρήσης ειδικών υλικών, ενώ ο ασθενής επιβαρύνεται με το υπόλοιπο 30%. Στο Κ.Ε.Ν δεν συμπεριλαμβάνονται οι ιατρικές αμοιβές. Η εξόφληση της κλινικής γίνεται με μετρητά ή πιστωτική κάρτα (εφόσον παρέχεται αυτή η δυνατότητα).

Αν υπάρχει ιδιωτική ασφάλιση η εξόφληση γίνεται με συναλλαγματική ή μεταχρονολογημένη επιταγή στις κλινικές που δεν είναι συμβεβλημένες, με σκοπό την πληρωμή της οφειλής μετά την εκταμίευση των χρημάτων από την ασφαλιστική εταιρεία. Εφόσον η κλινική έχει σύμβαση με το νοσηλευτικό ίδρυμα, τότε η εξόφληση γίνεται απευθείας μέσω του λογιστηρίου και ο ασθενής δεν συμμετέχει καθόλου στη διαδικασία πληρωμής.

Η εξόφληση της χειρουργικής ομάδας μπορεί να γίνει είτε με μετρητά είτε μέσω κλινικής με την αμοιβή ενσωματωμένη στο συνολικό κόστος και με τους τρόπους που αναφέρθηκαν παραπάνω σε περιπτώσεις σύμβασης ή μη της ασφαλιστικής εταιρείας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες ή και διευκρινήσεις σχετικά με το κόστος μιας επέμβασης, επικοινωνήστε μαζί μας.

    • Πότε θα κόψω τα ράμματα;

Η κοπή των ραμμάτων εξαρτάται από το είδος της επέμβασης (ανοικτή ή λαπαροσκοπική), την επουλωτική ικανότητα του οργανισμού, τη θέση της τομής και τον τρόπο συρραφής. Παρά το γεγονός ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική,οι γενικές αρχές είναι οι εξής:

Στις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις τα ράμματα κόβονται μεταξύ 6ης-9ης ημέρας ενώ στις ανοικτές μεταξύ 10ης και 12ης ημέρας. Τα ράμματα στο πρόσωπο και τον τράχηλο κόβονται 1 παρά 1 ανά 2 μέρες μετά την επέμβαση. Στις ενδοδερμικές ραφές χρησιμοποιούμε απορροφήσιμα ράμματα που δεν χρειάζεται να αφαιρέσουμε. Όλες αυτές οι αρχές φυσικά εξαρτώνται από την επουλωτική διαδικασία του κάθε οργανισμού.
    • Πότε θα είναι έτοιμες οι απαντήσεις της βιοψίας (ιστολογική έκθεση);

Η έκθεση του παθολογοανατόμου ολοκληρώνεται και παραδίδεται συνήθως 6 με 8 μέρες μετά την επέμβαση, εκτός αν είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν ειδικοί βιολογικοί ή ανοσοϊστοχημικοί δείκτες με αποτέλεσμα την ολιγοήμερη καθυστέρησή της.
    • Κάθε πότε θα περιποιούμαι το χειρουργικό τραύμα και πως θα κάνω τις αλλαγές;

Αν δεν υποδειχθεί από τη χειρουργική ομάδα κάτι διαφορετικό, ο καθαρισμός του χειρουργικού τραύματος γίνεται μία φορά την ημέρα με τη χρησιμοποίηση ιωδιούχου αντισηπτικού διαλύματος (εφόσον δεν υπάρχει αντένδειξη) και αποστειρωμένων γαζών.
    • Πότε μπορώ να πλυθώ μετά από μια επέμβαση;

Άμεσα. Με τη χρησιμοποίηση αδιάβροχων αποστειρωμένων αυτοκόλλητων γαζών που καλύπτουν το χειρουργικό τραύμα μπορείτε να πλυθείτε κανονικά από την πρώτη μετεγχειρητική μέρα.
    • Είναι ασφαλής η γενική αναισθησία; Φοβάμαι μήπως δεν ξυπνήσω…

Η γενική αναισθησία, αλλά και κάθε αναισθησιολογική μέθοδος, είναι απόλυτα ασφαλής στη σύγχρονη εποχή, με τη χρησιμοποίηση σύγχρονων αναπνευστικών μηχανημάτων, την ύπαρξη ειδικών φαρμάκων και με τον ενδελεχή και ολοκληρωμένο προεγχειρητικό έλεγχο του ασθενούς.
    • Τι γίνεται άμα αφαιρεθεί η χοληδόχος κύστη;

H αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως δεν αλλάζει τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες και ανάγκες του οργανισμού. Η απώλειά της μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να δημιουργήσει παροδική-δυσανεξία στις λιπαρές τροφές, κατάσταση η οποία όμως παρέρχεται μετά από διάστημα λίγων ημερών. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να παρατηρηθεί ένα ήπιο διαρροϊκό σύνδρομο για λίγους μήνες.
    • Η κήλη μπορεί να υποτροπιάσει;

Η υποτροπή της κήλης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως η σωστή χειρουργική τεχνική, το είδος της επέμβασης(η τεχνική χωρίς τάση με πλέγμα μειώνει στο ελάχιστο την πιθανότητα υποτροπής), το μέγεθος και η θέση της κήλης(οι μεγάλες κοιλιοκήλες υποτροπιάζουν συχνότερα), το αν χειρουργήθηκε πρώτη φορά (οι επανειλημένες επεμβάσεις αυξάνουν την πιθανότητα υποτροπής), τα συνοδά προβλήματα του ασθενούς (χρόνιος βήχας, παχυσαρκία κλπ) και από το αν ο ασθενής συμμορφώνεται με τις μετεγχειρητικές οδηγίες (αποφυγή άρσης βάρους, αποφυγή έντονης σωματικής άσκησης κλπ).
    • Είδα αίμα στα κόπρανα. Τι πρέπει να κάνω;

Η αιμορραγία από το ορθό οφείλεται σε καλοήθη αίτια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Κάθε όμως περιστατικό αιμορραγίας πρέπει να ελέγχεται ενδελεχώς με τον απαραίτητο κλινικοεργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο.
    • Τι γίνεται άμα αφαιρεθεί ο θυρεοειδής αδένας; Θ’ αλλάξει η ζωή μου;

Μετά από την ολική θυρεοειδεκτομή, η ορμονική θυρεοειδική λειτουργία υποκαθίσταται φαρμακευτικά κατόπιν οδηγιών του θεράποντος ενδοκρινολόγου χωρίς να αλλάζει το παραμικρό σε σχέση με την καθημερινότητα του ασθενούς πριν την επέμβαση.
    • Αν στη βιοψία αποδειχθεί ότι πάσχω από κακοήθεια, τι θα πρέπει να κάνω μετά;

Η μετεγχειρητική επικουρική θεραπεία εξαρτάται από τον τύπο της νόσου, τη σταδιοποίησή της, την οργανική κατάσταση του ασθενούς, τα ισχύοντα θεραπευτικά πρωτόκολλα και καθορίζεται από το Ογκολογικό Συμβούλιο. Μπορεί να περιλαμβάνει χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία, το συνδιασμό όλων αυτών ή μόνο απλή κλινικοεργαστηριακή και απεικονιστική ογκολογική παρακολούθηση σε τακτική βάση.

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Αρχείο

Διεύθυνση

Καρνεάδου 45, Κολωνάκι, Αθήνα
Τηλ.: (++30) 213 0067602
Κιν.: (++30) 6946 790321
E-mail: info@tsigkos.gr

Που Χειρουργούμε